Saturday, September 3, 2011

Aku bergaduh dengan Dia :(

Aku : awak kalau saya saya ada buat salah bagi tau laa saya...kalau betul awak nak tinggalkan saya..bagitau sebab dia..yang jujur..saya accept laa..even jawapan awak hanya awak dah bosan dengan saya..

Dia : tak payah laa...kau pikir sendiri laaa..ada benda yang kau rahsiakan dari aku..pikir laa sendiri..kau lebih kenalkan diri kau..pikir aaa

Aku : tapi bila saya cakap semua itu bukan jadi apa..saya dah mati akal..tapi kenapa awak tak nak bagi tau..kenapa perlu saya pikir..bila saya bagi jawapan salah..bila saya nak tahu awak senyap dan suruh saya cari kesalahan diri sendiri..pernah tak nampak salah awak?rasanya tidak tapi selebihnya hanya awak nampak salah orang lain sahaja..

Dia : Sudah laaa..kau ni betul-betul menyakitkkan hati aku...kau tau tak berapa lama aku sabar dan berapa banyak aku sakit hati dengan kau...

Aku : pernah kau pikir apa yang aku rasa...sakit hati aku macam mana..awak saya bukan budak bodoh...walaupun nampak macam bodoh tapi saya tahu apa yang saya buat..saya tak kisah awak benci saya lepas terima hadiah ini tapi kalau awak pikir negetive memang awak cakap saya perli awak tapi kalau awak pikir positive awak tahu kenapa saya bagi hadiah ini pada awak..

SENASKAH AL-QURAN DIHULURKAN

Dia : kau perli aku ker?

Aku : Baru jer cakap tadi...saya tak ada niat untuk mempersendakan awak..tapi kalau awak tak boleh take this sittuation you need thing triple who you are?

Dia : Sudah laa..aku tau laa aku budak baru nak up..itu laa ini laa..tapi arrggg..betul-betul sakit hati..

Aku : awak sedar tak..sebelum ini siapa yang support awak..masa aku sorang-sorang..SAYA..tapi sejak awak ada orang yang supporting awak..awak lupa akan kewujudan saya..dan sebenarnya awak tak sedar orang dok support awak tu semuanya ada agenda-agenda sendiri..

Dia : Sama laa juga dengan awak..awak pon mesti ada agenda jugak kan..BETUL TAK?!!

Aku : ha'a dan awak tahu..sebab saya cakap benda ini sejak dari kita berkawan dulu..."Saya nak cari seorang bini bukan seorang awek"...dan benda yang sama jugak saya cakap kat awak masa kita dalam perhubungan saya nak buat awak jadi isteri saya...

Dia : Kau jangan terlalu berharap boleh tak...

Aku : harapan bukan itu jadi pilihan pertama saya..tapi saya berusaha..saya percaya pada Allah S.W.T kalau ada jodoh tak kemana tapi kalau saya tak mintak kat dia tak berusaha..ianya takkan jatuh bergolek depan mata..andai sebaliknya saya juga terima seadaanya..tapi itu long term laaa..macam awak cakap awak nak study dulu...so study laa..walaupun study sambil ketawa-ketawa..bila saya tegur marah..melenting..pikir-pikirkan laa..

Dia : sudah laaa aku totaly benci kau...aku nak naik atas..

Aku : owhh..cuba awak pikir apa point awak nak benci saya mengila macam ini? adakah saya buat jahat..atau..itu ini..awak pernah pikir apa perasaan saya bila kawan baik awak yang awak dok ikut bontot dia...kenakkan saya..awak cuma mampu cakap dia ok tapi saya ok ker?awak tak tanya..

Dia : sudah laaa..!!

Aku : dan awak..satu lagi saya nk cakap lelaki yang hulur bunga ramai..terlalu ramai..tapi lelaki yang hulur Al-Quran jarang-jarang pikir-pikirkan laa..andai kata ada lelaki lain menambat hati awak..tanya laa dia kenapa dia cintakkan awak jawapan normal " awak baik hati,cantik itu ini"
tapi kalau saya kenapa saya cintakan awak " saya cintakan awak kerana Allah s.w.t"..cuba laa cari..kalau dapat tunjuk kt saya..

Si dia beredar tanpa sepatah akhir dan ucapan selamat tinggal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
apa pendapat korang bila baca situasi ini...dan kalau boleh anda memahami kedua-dua watak itu si "Aku" dan si "Dia"...bagi lelaki apa korang buat bila dapat teman wanita macam itu..dan perempaun apa korang buat bila dapat teman lelaki macam itu. apa pon cerita ini tiada kaitan antara hidup dan mati..awal-awal aku cakap naa...

Pada pendapat aku..si "aku" tu silap..mungkin cara dia silap..mungkin ada cara lebih baik dari cara apa yang dia buat..

dan si "Dia" bagi aku untuk kau dapat teman lelaki macam itu..patutnya kau bersyukur..dari dia naik kaki tangan buat benda pelik..lagi tak haru...hahaha

takat ini sahaja..Assalamulikum..

No comments: