Thursday, April 29, 2010

Nama 25 Rasul Islam Dalam Inskripsi Yahudi

ADAM = Adam

IDRIS =Enoch

NUH = Noah

HUD = Eber

SALEH = Shelah

IBRAHIM = Abraham

LUT = Lot

ISMAIL = Ishmael

ISHAK = Isaac

YAAKUB = Jacob

YUSUF = Joseph

AIYUB = Job

SYUIB = Jethro

MUSA = Moses

HARUN = Aaron

DAUD = David

SULAIMAN = Solomon

ILYAS = Elijah

ILYASA' = Elisha

YUNUS = Jonah

ZULKIFLI = Ezekiel

ZAKARIA = Zechariah

YAHYA = John the Baptist

ISA = Jesus

MUHAMMAD


Nama-nama tersebut saya mendapati dari sebuah buku yang sangat popular dan lebih 10,000 naskah telah dijual.
Saya ingin berkogsi dengan rakan-rakan blog saya untuk pengetahuan kita bersama.Saya sedang berusaha menghabiskan membaca buku ini "Yakjuj & Makjuj Bencana Di Sebalik Bukit" di tulis oleh Muhammad Alexander@Wisnu Sasongko.Jangan biarkan orang-orang Yahudi dan kafir merosakkan Agama Islam kita. :)

pening-pening lalat
29.4.2010
8.35pm

14 comments:

Pipi Muncet said...

hai saya fatin amalina abraymen abrayham haha

lakov said...

haha..
hai salam perkenalan NurFatin Amalina Abrayham..hehe

sugar2 kapas strawberry said...

nk pnhm bku yg awk ngh bc tu bole x..huhu

lakov said...

sugar : maksud awak isi kandungan buku ini ker?

NichKhun said...

lakov.. nanti wat la entri pasal buku yang awk da baca tu taw.. nak taw jugak pasal buku tu.. huhuhu

lakov said...

okie..nati saya wut entry tentang buku tu takat mana yang saya dah baca..cuma untuk memahami buku tu agat mencabar mungkin memakan masa hehehe..nti saya dah tulis komen dan share tentang yakjud dan makjud :)

NichKhun said...

ok beress.. tengs lakov.. lakov !!! cane nak wat tu ek? bile kite klik gambar kan dia jadi besar cam tu? ajar plis...
*smbil wat muke comel.. pliss..

malyna said...

buku tu, adek saya ade suruh belikan, tp xbeli2 lagi :P

bes yeh? story eh nnt?

lakov said...

NichKhun : kalo awak berminat untuk wut gamabr cm tu di blog Mr.Puput ada menujukkan cara-caranya..saya pon belajar dari beliau ini link nya..

http://pesantokmoyok.blogspot.com/2010/04/aku-nak-share-ngn-korg-pasal-image.html

selamat mencuba NichKhun



malyna : beli jangan tak beli..bagi saya sangat menarik sebab memberi kita kesedaran yang kita skrang berada di akhir zaman..boleh saya akan menceritakannya.. :)

NichKhun said...

time kaseh lakov.. oyeahh !!!!

sugar2 kapas strawberry said...

xdela..nk pnjm la..hihi

lakov said...

boleh tunggu saya abih baca dulu hiihi

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha..sy tgu.tp bole ke nk pnjm ni??
sy seyes

lakov said...

boleh..seyes boleh..no problem punya..